Mainospainatus

Mainospainatus – tekniset tiedot

Mainospainotuotteiden tulostamisessa käytämme digitaalipainoteknologiaa. Tulostamme kaikki laadukkailla lasertulostimilla SRA3-kokoiselle paperille. Papereiden grammapainot vaihtelevat 80-350 gramman välillä. Painotuotteita on mahdollista tulostaa mustavalkoisena ja värillisenä (cmyk), niin yksi- kuin kaksipuolisina. Lasertulostimilla ei ole mahdollista tulostaa hopeista, kultaista ja neonvärejä.

Teknologiamme sopii niin suurille kuin pienille määrille.

Tiedostot

Meille sopivat tiedostolaajennukset:

• Adobe Reader: PDF
  • Adobe InDesign: INDD
  • Adobe Illustrator: AI
  • Adobe PhotoShop: PSD
  • MS Office: DOC, RTF, TXT, WPS, XLS, PPT, PUB
  • CorelDRAW: CDR, CPT
  • Grafiikkatiedostot: JPG, JPEG, PNG, TIF, TIFF, GIF, BMP, WMF

Tulostamisessa suosimme PDF-formaattia, mutta myös CorelDRAW-tiedosto sopii. CorelDRAWssa suosittelemme muuttamaan fontit ensin kurveiksi tai laittamaan ne mukaan.

Emme suosittele käyttämään muotoilussa Wordia, Exceliä tai PowerPointia, sillä siinä tapauksessa meidän on valmisteltava tiedosto erikseen tulostamista varten – tehdä siitä itse PDF-tiedosto oikeassa formaatissa tai sopivalla ohjelmalla uusi muotoilu. Jos mahdollista, suosittelemme asiakasta tekemään Wordissa tai PowerPointissa laaditusta tiedostosta omalla tietokoneella PDF-tiedosto. Jos se ei ole mahdollista, muotoilusta tulee neuvotella uudelleen meidän kanssamme ennen tulostusta.

Muotoilu

Meille on erittäin tärkeää, että tiedostossa on leikkuuvara eli bleed, joka voisi olla n. 3 mm joka reunasta. Sitä tarvitaan niissä tiedostoissa, joiden muotoilu tai taustaväri ulottuu reunasta reunaan.

Jos haluatte tilata meiltä muotoilun:

• Tarvitsemme teiltä painotuotteeseen tulevat tiedot (logo, valokuvat, tekstit jne.).
  • Logo voisi olla vektorimuodossa.
  • On hyvä, jos asiakkaalla on oma näkemys tai luonnos toivotusta.
  • Ennen tulostusta lähetämme teille muotoillun tiedoston sähköpostilla katsottavaksi ja halutessa teemme testipainatuksen.
  • Jos painotuotteen tiedosto on kadonnut, voimme muotoilla uuden alkuperäisen pohjalta.
  • Kuvatiedostojen (JPG) resoluutiot voisivat olla vähintään 300 dpi. Internetistä löydetyt kuvat ovat tavallisesti 72 dpi, mikä ei sovi tulostamiseen.